a box on top : architecture : house in fujizakura by case design studio

openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 1house in fujizakura by case design studio text and photos via dezeen

Case Design Studio designed the single-storey home for a couple and located it on a sloping site in Yamanashi Prefecture, close to Mount Fuji. The house centres around a double-height dining room, which is lit from above by a series of clerestory windows. Other rooms are arranged around the outside of the dining room and include a bedroom, kitchen, bathrooms and a traditional Japanese room filled with tatami mats. According to the studio, the rooms were designed to lead into one another in a “migratory flow pattern”, meaning there are “no dead ends”. The Japanese room is raised on a wooden platform and features a large window, offering a view out towards the trees.

openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 2 openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 3 openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 4 openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 5 openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 6 openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 7 openhouse-magazine-japan-a-box-on-top-architecture-house-in-fujizakura-by-case-design-studio 8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: